donderdag 11 november 2010

BIOGRAFIE

NEVERMIND, The Kurt Cobain story van Dave Thompson.
< Kurt Cobain. 1967-1994 >

Kurt Cobain was de briljante, gekwelde zanger van Nirvana, de succesvolle grungeband die de popmuziek van de jaren negentig een nieuw gezicht gaf. Begin april pleegde hij zelfmoord waarmee hij miljoenen van zijn jonge fans geschokt achterliet.
Dit boek geeft een helder en indringend inzicht in de monstercarrière en tragische dood van één van de grootste rockidolen van de jaren negentig.
Dave Thompson is een bekend muziekjournalist die 35 biografieën op zijn naam heeft staan. Hij woont in Seattle en heeft Kurt Cobain en Nirvana gevolgd vanaf 1990 toen de band begon. Als één van de weinige Amerikaanse schrijvers kreeg Dave Thompson de eer om een interview met Nirvana te houden. Bovendien heeft hij vele exclusieve gesprekken gevoerd met mensen die, persoonlijk of beroepsmatig, nauw bij Nirvana betrokken waren.

1 opmerking:

  1. Oef, eindelijk heb ik je url! Dit lijkt me op het eerste gezicht een interessante blog. Toch heb ik een paar opmerkingen. Zorg je ook voor een welkomstwoord en een literatuurlijst? Lees je bericht over Museum M nog eens goed na op spelfouten. Het is wel de bedoeling dat je een biografie in het Nederlands leest. Vermijd copy/paste! Tot binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen